Jag Club Blog / Faydalı Bilgiler / Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Spor ayakkabıyı temizlemede kullanılan yöntemlerin başında sabun ve eski bir diş fırçası gelir. Diş fırçasını sabuna batırıp ayakkabı üzerinde lekelerin olduğu yerleri ovmak iyi bir çözüm yönetimidir. Eski bir diş fırçası ile lekeleri ovmak kesin sonuçlar almanıza fayda sağlayacaktır.

Bazı zamanlarda ayakkabılarda sabunlu su kullanarak temizleyemeyeceğiniz zor kirler de olabilir. Özellikle açık renkte spor ayakkabı kullanıyorsanız bu durumda sıkça karşılaşabilirsiniz. Beyaz, krem gibi renklerde spor ayakkabılarını temizlemek için aseton, benzin veya alkolden yardım alabilirsiniz. Diş fırçasını alkole batırıp lekelerin olduğu yeri dikkatlice ovun. Beyaz ve tonları renkte spor ayakkabılarda oluşan lekelerden kurtulmak için uçucu yapıya sahip malzemeler yardımcı olacaktır.

Küf lekesi oluşmuş (genellikle, belirli bir süre kullanmayacağınız ayakkabıyı dolaba kaldırdığınızda olur.) spor ayakkabıyı temizlemek için gliserinden faydalanabilirsiniz. Küf lekelerinden kurtulmanın en kolay ve pratik yolu gliserin kullanmaktan geçer.

Spor ayakkabınız bezden imal edilmiş ise (Converse, Vans ve benzeri ayakkabılar) eski bir yastık kılıfının içine koyarak makinede yıkayabilirsiniz. Makinede yıkama yöntemi bir çok spor ayakkabının bozulmasına sebep olur. Bunun için sadece “bez” olanları yıkamanız da fayda var.
Spor ayakkabınızda süet kısım varsa, ayakkabı tamamen kuruduktan sonra süet kısmı fırçalayabilirsiniz. Bu sayede süet kısmın sönüklüğü gidip eski halini alacaktır.
Ayakkabınızı tekrar kullanmadan önce kuruduğundan emin olur. Havadar bir ortamda kurutmanız sağlıklı sonuç verecektir. Ayrıca kurutma aşamasında fön makinesinden veya saç kurutma makinesinden faydalanabilirsiniz.
Spor ayakkabıyı temizlerken renk vermeyecek bir bez kullanmanızı tavsiye ediyorum. Özellikle spor ayakkabının plastik kısımlarında oluşan lekeleri çıkartırken buna dikkat edin.
Uzun bir süre kullanmayacağınız spor ayakkabısını temiz ve kuru bir şekilde kutu içerisinde nem olmayan, doğrudan güneş ışını görmeyen bir alanda saklayın.

Lütfen Dikkat: - Söz konusu anlatım çeşitli markaların spor ayakkabıları genelleme yapılarak konu edilmiştir. Spor ayakkabınızın derisi ve çeşiti temizlik unsurunda farklılıklara sebep olabilir. Jag Club Spor Ayakkabılarının temizliğiyle ilgili tüm sorularınızı arzu ederseniz müşteri temsilcilerimizle irtibat kurarak öğrenebilirsiniz.
0 Yorum
Soru Sorun ya da Yorum Yapın
ayakkabı nasıl kullanılmalı ayakkabı nasıl yıkanır ayakkabının beyaz yerleri nasıl temizlenir burcu tuvay cocuk spor ayakkabi makinede nasil yikanir italyanların rekorunu aldılar jag club jag club ayakkabı bakımı jag club ayakkabı temizliği jag club ekonomist dergisi jag club kişiye özel iş modeli jag clubtan rekor sipariş kirli spor ayakkabı kirli spor ayakkabı nasıl temizlenir kişiye özel iş modeli spor ayakkabı nasıl temizlenir spor ayakkabı temizleme spor ayakkabı temizliği